Want your
own Fotopage?







 
azura's FotoPage

By: Little Cottage

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 5-Nov-2010 03:31 Email | Share | | Bookmark
It's MIFW 2010

First time join MIFW sebab tolong my colleague shawal yang take part as participant under YODA. Seronok sangat sbb personally i mmg minat fesyen walaupun tak pandai jahit dan tak muat baju2 model This event was held at Pavilion, KL on 5th Nov 2010. I n my frens jadi crew utk show pagi tu, shawal n our students pulak terlibat untuk runway. Yoda dah siap2 bagikan section utk kitorang and i dapatla jaga backstage!...backstage u....nebes ok! So the day before event we all gerak dr sabak n stay kat Maple Suite. Besar la jugak...sewa 2 apartment, satu utk students satu utk lecturer.

yang bawah ni master bedroom...spacious!



yang ni pulak 2nd room



show kami start 11.30 pg, so as early as 7am da terpacak kat pavvy nak get ready
sempat la pusing2 centre court tu, tinjau2 the whole section utk mifw ni








ni lah shawal, lecturer fesyen kat kolej i...portfolio dia pun dahsyat selalu ambik job buat costume utk istana budaya



sempat lagi menjahit...yang girls 2 org tu students



model semua dari andrews model....mendongak nak pakaikan baju dorang





Tuesday, 2-Nov-2010 11:48 Email | Share | | Bookmark
Masak-masak

Menu compilation...
Menu biasa-biasa je pun, sekarang ni nak update2 selalu dah makin malas..tulis lagi la malas..kira boleh tengok gambar ni pun dah cukup la kan.
At least bernyawa la lagi fp i nih

Let's check this out! >> ni lempeng ngan sardin..buat ala2 wrap giteww huhu..



yang ni pulak...biasala..macaroni goreng



next is bistik..first time buat..i suka yang pekat tapi tak jadi la pulak macam induk buat



yang ni mak yang buat, dek kan nenek cyber teghingin nak makan sambal petai!



Sunday, 10-Oct-2010 08:18 Email | Share | | Bookmark
Cendol oh cendol!

Cuaca sekarang tak menentu...panas terik, pastu hujan...
Tekak pun asik rasa haus je, masa tu la tefikir kalau ada cendol memang mabeles
2 weeks in a row you! Bantai cendol! Legaaaaa.....


yang ni locationnya kat area tmn melur



yang ni pulak dekat area rumah Jeam, opposite Ampang Point





Saturday, 9-Oct-2010 07:50 Email | Share | | Bookmark
Abid back to Alex

Hari ni kami gi ngantar bakal doktor balik Alex. Dah sebulan dia bercuti sempena raya, siap gi holiday lah kat Langkawi Betul2 punya cuti...bestnya jadi student eh?
So, i & Jeam dari Ampang..Abid, Amad & parents dari Kajang...nyonya& hubby n deeda dari kampung! Comotnya la si deeda sejak dua menjak ni Kalau dulu nak besiap dengan berlosyen bagai..sekarang ni, main rembat je la apa yang ada untuk dipakai...hahahhahaha...
Flight abid kul 1030, we all sampai situ around 9 am. Masing2 lapar, si deeda pulak menggebu2 nak makan big breakfast! Ikutkan je lah...maklang kata, dia ni skg kuat membedal western food Port breakfast kami pun mmg sesuai, sebelah je ngan tangga turun ke international boarding tu...senang la sikit kan
Dah duduk je...maklang pun apa lagi, mengambil kesempatan yang ada sempena penutupan bulan syawal habis dia keluarkan stok2 balang kuih raya yang tinggal...dah macam berhari raya di M pulak..kekekekkekekeke

Maklang....maklang...





Monday, 13-Sep-2010 06:29 Email | Share | | Bookmark
Oh! so flawless!

Bedak dan perempuan memang sinonim...tak kira lah bedak badan ke bedak muka. Nature perempuan, sukakan yang cantik, suka berhias, suka melaram kan kan kan? Jadi, tak hairanlah kalau orang perempuan kalau nak bersiap, bedak tu mesti pakai
Ada orang tak kesah : bedal je bedak badan sapu ke muka, malah bedak bayi pun ramai yang suka tonyoh ke muka. Kalau rasi takde masalah, tapi kalau kulit yang sensitif tu..boleh sebabkan kulit muka tambah kering dan mengelupas.

Kisah saya dan bedak, seiring dengan perkembangan bajet semasa
Masa kecik2 pakai la bedak untuk kanak2...cuticura la J&J la, agnes la (lupa nama)
Bila dah masuk matrik, saya pakai bedak 3 beauties sbb mak suka bedak tu..
walaupun murah, tapi bagus! mudah lekat, sapuannya rata! tak macam mayb***ine yang claimed clear smooth yang teacher nyonya beli tu..bau dahla macam jamu...pastu sapu bepuluh kali pun tak lekat2 bedaknya!

Kemudian masa dah final year kalau tak silap, masa tu la saya berjinak2 dengan M.A.C
oh! sangatlah mantap! Dengan sekali sapuan, cukup untuk menutup kecacatan yang ada...hahhahahahahah berbaloilah kan dengan harganya, dan bedak tu pun tahan selama hampir 10 bulan The first buy was from Oz, Jeam beli kat sana sebab katanya cheaper! I really heart this product..dah 3 kali ulang bedak yang sama.
Ni lah rupanya>>>>(sumber gambar : google)





Lepas tu, bila compact ni dah hampir habis ada rasa nak cuba brand lain la pulak..
heeee..bukan apa, manalah tau kalau ada yang lebih baik lagi kan? Masa tu lah saya decide nak cuba Bobbi Brown Oh! yang ni lebih mahal harganya dari mac tu..dan teksturnya creamy berbanding bedak biasa. Mula2 pakai suka, tapi lama2 semakin rasa kurang gemar sebab bila lepas makan je..muka pun dah mula bersinar2 keminyakan hahahaha..saya mmg ada masalah oily kat t-zone. Tapi sebab dah beli, habiskanlah jugak..dan nak kurangkan kesan minyak kena lah guna loose powder. Pun sama macam mac, hampir 10 bln baru habis guna.
Dan ni lah rupa bentuknya >>>>>>



Dah habis pakai BB ni, nak cuba brand lain lagi...hehe..yang ni lah yang terbaru (takde la baru sangat, ada la dalam 4-5 bulan yang sudah)..kali ni memang cari yang matte (oil-free) supaya tak besinar2 muka ku macam baru lepas lumur minyak!
Benefit Hello flawless powder..mmg sgt mudah menyapunya, serap minyak, dapat menutup cela dan noda (hahahahha) dan didatangkan bersama2 dengan berus kecil untuk aplikasi tambahan (macam aplikasi komputer la pulak)..
Nah, lihatlah! >>>>







[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net